İlgili Alt Kategoriler
Mobilyalara temizlik yapılırken hangi mobilyaya hangi çeşit temizliğin yapılacağını, hangi malzemelerin kullanılacağı bilmek mobilyaların tazeliğini korur ve ömrünü uzatır. Şimdiki yazımızda mobilyaların temizliği ve nasıl yapılacağı üzerinedir. Şimdi mobilyalar nasıl temizlenir ve püf noktalarının nelerdir.
Mobilyaların Üretim Malzemesini Bilin
Evlerin daha şık olmasını sağlayan mobilyaların malzemesinin ne olduğunu bilmek akıllardan çıkmaması gereken ilk kuraldır. Temizlik yapılacak mobilya konsol, vitrin, sehpa tarzında ise bu mobilyaların suntalam, ahşap ve ya mdflam mı olduğu bilmek önemlidir. Çünkü lam kaplama malzemelerden yapılan mobilyaların kenar kısımları PVC kapladır. Bu sebeple PVC ile lam kaplama olan yerden içeri su sızıntısının uzun süre kalması mobilyanın şişmesine sebebiyet verecektir. Bu nedenle bu tarz olan mobilyaların üzerine sıvı döküldüğü zaman hemen temizlenmesi çok önemlidir.
Ahşap mobilyaların temizliği lam kapla olanlara göre daha kolaydır. Ancak ahşaplarda da üzerine uygulanan verniğin ve uygulanan işçiliğin kalitesi önemlidir. Olması gereken teknik ve ürün ile yapılan verniklerde ahşap mobilyalar suya ve çizilmelere karşı dayanıklıdır. Ancak burada da dikkat edilmesi gereken temizliğin yapılacağı bez ve ilaçlardır. Temizlik için kullanılması gereken bez yumuşak olmalı ve saf su ile temizlenmelidir. İlacın kullanılması gereken durum var ise ahşap temizleyicisi olan ilaçlar suya ilave edilerek temizlik yapılmalıdır.
Mobilyalardaki Kumaşlara Dikkat Edin.
Koltuk kanepe gibi kumaş kaplı mobilyaların temizliği en zor olanıdır. Koltuk kumaşları genelde renk bırakan veya tiftiklenen kumaşlar olarak düşünülmektedir. Ancak son zamanlarda üretilen koltukların kumaşları nano ve anti bakteriyel olan kumaşlardan yapıldığı için temizliği kolay yapılmaktadır. Ancak kumaşlara yapılan temizlik teknikleri ve kullanılan ilaçlar mobilyaların temizliğinde önemlidir. Bu sebepten dolayı bilinmesi gereken birkaç püf noktasını bilmek faydalı olacaktır.