Amerikan Panel Kapı Nasıl Boyanır?

Amerikan Panel Kapı Nasıl Boyanır?
12-07-2020 tarihinde eklendi.
Amerikan panel kapılarının iki ayrı boyama şekli vardır. Bunlardan en sağlam ve doğru uygulama seçeneği atölyede yapılanıdır. Çünkü selülozik boya sentetik boyadan daha sağlam ve daha dayanıklıdır. Kiracı iseniz ve ya kapıya önem vermiyorsanız sentetik boya ile boyacı ve ya kendinizde boya yapabilirsiniz.

 

Amerikan panel kapılarının iki ayrı boyama şekli vardır.

Bunlardan en sağlam ve doğru uygulama seçeneği atölyede yapılanıdır.

Çünkü selülozik boya sentetik boyadan daha sağlam ve daha dayanıklıdır. Kiracı iseniz ve ya kapıya önem vermiyorsanız sentetik boya ile boyacı ve ya kendinizde boya yapabilirsiniz.

Uygulama şekli ve malzeme konusunda sizi bilgilendirip yönlendire biliriz bunun için makalenin tamamını okumanız gerekli. Boyacı

  • 1. Orijinali boyası olan selülozik boya ile havalı tabanca kullanılarak atölyede boyama işlemi yapmak

Orijinal boyası yapılması için kapının kanatlarının sökülüp atölyeye götürülüp tamirat zımpara ve astar gibi bütün işlemlerin orda profesyonel boyacı tarafından yapılması ve kapının havalı tabanca boya işlemi yapıldıktan sonra paketlenip iade edilmesi ve kapını kasalarının evde kapı kanatlarını takılmadan boyanması ve tamamen kuruduktan sonra kanatların takılması.

 

  • 2. Sentetik boya ile evde rulo fırça ile boyamak

Kapınız boyacı tarafından sökülmeden evde de boyanabilir. Bu işlem için kapının sökülüp götürülmesine gerek yok evde de uygulama boyacı veya kokusuna dayanıp becerebilirseniz malzemelerini alıp sizde yapabilirsiniz.

Gerekli malzemeler ve uygulama sıralaması.

Amerikan kapı boyası tiner bazlı yağlı boya ile boyama yapılabilir.

Lazım olan malzemeler tamir macunu, boya, tiner, fırça parmak (küçük) rulo.

Kapıda boya çalışması yapmadan önce kapıda kol ve kilit gibi aksesuarları mutlak sökmek lazım sonrasında kol değişikliğinde sorun olmaması için ve eyer kapıların menteşeleri temiz ise mutlaka kâğıt bant ile bantlama yapılmalıdır.

Kapının kilit bölümleri asla boya olmamalıdır aksi halde kilitler çalışmaz ve kapı kapanırken kilit yapışır bu sebepten mutlak muhafaza edilmelidir.

Kapı boyamadan önce mutlaka kapıda tamirat varmı yokmu kontrol edilmeli.

Tamirat yapılması gereken yerler varsa boyama öncesi tamirat yapılmalı ve tamirat eyer tamamen düzelmemişse sorunlu bölge tekrar tekrar tamirat işlemi yapılmadır.

Tamirat kısmı yapılmışsa şimdiki işlem zımparası yapılıp mutlaka boya öncesi tamir yapılan noktaları el ile düzgün olup olmadığını kontrol etmek lazım.

Zımpara yapılmış yerler en az iki kat boya ile rötuş yapılamalıdır.

Rötuş yapılacak boya kapılara sürülecek boya olmalıdır.

Rötuşlar tamamen kurumadan tamamen boya yapmamak lazım. Boyacı böyle uygulama yapar

Eyer boyanırsa rötuşlar belli olur.

Boya yapılırken kullanılan boya Tiner bazlı boya olacağı için, uygulama yapılırken boyanın kıvamı çok önemli eyer fazla inceltilirse boya kapatmaz ve hep akıntı olur.

Boyanın hazırlanma esnasında ambalajın üstünü mutlaka okumak lazım eyer boya az inceltilirse bu seferde sürerken zor uygulanır ve hep iz oluşmasına sebep olur.

Kapı boyarken boyanın markasıda çok önemli malzeme satan yerler müşteri kaybetmemek için ucuz fiyatlı kalitesi düşük boyalar satıyor ve boya uygula yapınca kapatmıyor.

Bu sebepten boyanın markası çok önemli.

Boya uygulaması yaparken boyanın parlaklığı veya matlığıda çok önemlidir.

Bazı iş sahipleri mat ister, bazıları yarı mat ister, bazılarıda parlak ister.

Bu noktada kesinlikle iş sahibin bilgisi doğrultusunda boyanın parlaklığı ve matlığı ayarlanmalıdır.


Whatsapp Icon