Kapı Parke Uyumu

Kapı Parke Uyumu
01-04-2022 tarihinde eklendi.
Kapı, Parke, Süpürgelik Uyumu

Kapı, Parke, Süpürgelik Uyumu

14 Ekim 2021

Süpürgelikler genellikle parke, boya ya da sıvadan sonra ortaya çıkan kusurları kapatmak, duvara gelebilecek zararları engellemek için kullanılır. Bununla birlikte parke seçimi yapılırken mobilyalar ve duvarlar ile uyum arandığı gibi süpürgelikler ile de uyum aranmalıdır.

İç dekorasyonun uyumlu görünmesi için mekânda zeminin, süpürgeliklerin ve kapıların renklerini ve birbirileriyle olan ilişkisini göz önünde bulundurmak önemlidir. Süpürgelik dendiğinde akla ilk gelen beyaz parlak ya da parkelere uyumlu doğal ahşap dokular oluyor.

Çeşitli kalınlıklarda üretilen süpürgelikleri duvar ve yer yapınıza da uygun olarak seçmelisiniz. Genel olarak tercih edilen süpürgelikler iki santimetre eninde ve dört santimetre genişliğinde seçilmelidir. Süpürgeliklerin kalınlıklarının da salonun görüntüsüne iyi ya da kötü yönde katkı sağladığı günümüzde kabul edilmektedir.

Süpürgeliğin parkeyle aynı renkte olması her zaman doğrudur demek yanlış olacaktır. Burada, ustanızın veya iç dekorasyon uzmanınızın önerilerinin yanı sıra sizin zevkleriniz ve içgüdüleriniz de devreye girmelidir. Renk uyumu söz konusu olduğunda kontrast renkleri düşünebilirsiniz. Özellikle, açık renk zeminde karar kıldıysanız koyu renk ürünler iç mekânınızda oldukça şık duracaktır. Uyum denilince sadece renk uyumunu düşünmemek gerekir. Parkenizin deseni, dilimlerin ölçüleri ve şekli de hesaba katılmalıdır. Bunlara paralel olarak seçeceğiniz yükseklikteki süpürgelikler çok daha şık görünecektir. Son olarak, zeminle doku uyumunu da göz önünde bulundurabilirsiniz. Dekorasyonda kullandığınız kapı ve duvarda süpürgelik seçiminde en az parke kadar önemlidir.

Duvar kaplamanızı öne çıkarmak, kapınızla bir bütün oluşturmak için süpürgelik seçerken bu kriterler de göz önünde tutulmalıdır. Örneğin süpürgeliklerinizin rengini daha yumuşak tonlarda kullanırsanız, desenli duvar kağıdındaki hassas ayrıntıları daha güzel şekilde vurgulayabilirsiniz. Beyaz bir süpürgelik duvar kağıdının donuk görünmesine neden olabilir. Bunun aksine yumuşak renklerin akıllıca kullanımı ona canlılık katar. Mesela, gri renkte bir süpürgelik açık renkteki duvardan beklediğiniz etkiyi almanıza yardımcı olacaktır. Ya da süpürgeliğinizi duvar kaplamanızdaki renk tonlarından biriyle eşleştirebilir ve güzel bir renk uyumu yakalayabilirsiniz.

Koyu renk tonlarına sahip süpürgelikler uzun ve dar bir koridorda etkili bir tasarım aracıdır. Koridorun sonuna kadar köşelerin ve kıvrımların etrafında dolaşan süpürgelikler alanda dikkat çekici bir görünüm kazanacak ve odak noktası haline gelecektir.

Odağı süpürgelikler üzerinde oluşturmak, koridorda daha geniş ve aydınlık bir alan hissini yaratacaktır. Bir diğer kullanım ise; duvarlarda ve ahşaplarda kullanılan tek bir renk, güçlü ve çekici bir görünüm yaratır. Bu tarz bir boyamada süpürgelikler renk düzenini kırmadığı için bütün duvar gölgesi koridoru olduğundan daha büyük gösterebilir. Ayrıca ofisler için de fikir arıyorsanız dayanıklılığı ve modern görünümü açısından mutlaka alüminyum süpürgelik çeşitlerine göz atmalısınız.

kapı,parke,kirveliyapimarket,kirveliparke,kirveliormanurunleri,yildizentegre,varioclic,varioparke

#kapı #parke# kirveliyapimarket #kirveliparke #kirveliormanurunleri #yildizentegre #varioclic #varioparke #rasimkirveli

 

Kaynak: https://www.yildizentegre.com/tr/n%C2%B2:-ne-nedir/kapi-parke-supurgelik-uyumu

 


Whatsapp Icon